9 vampiri energetici obișnuiți care vă cresc factura la electricitate

Cine vrea să plătească bani buni pentru electricitate de care nici măcar nu beneficiază? Iată câțiva vampiri energetici obișnuiți pe care să-i cauți în jurul casei tale.

Ce este un vampir energetic?
Dacă sunteți un fan al articolelor de psihologie pop sau al falsului documentar ciudat centrat pe vampir What We Do in the Shadows, ați putea asocia termenul „vampir energetic” cu oameni care, metaforic sau literal, vă consumă energia.

În ceea ce privește utilizarea energiei electrice și impactul asupra facturii dvs. de electricitate, termenul „vampir energetic” se referă la orice dispozitiv care poartă o sarcină fantomă sau de așteptare atunci când nu este utilizat activ.

Deși nimeni nu vrea să irosească pur și simplu puterea, vampirii energetici nu sunt întotdeauna atât de răi pe cât par. De exemplu, dacă doriți ca DVR-ul dvs. să înregistreze un joc în timp ce sunteți la serviciu, atunci, firește, DVR-ul trebuie să mențină un fel de putere de așteptare pentru a deveni activ în timpul jocului și a înregistra.

Dar există o mulțime de lucruri în jurul casei tale care nu trebuie neapărat conectate și active tot timpul, mai ales dacă au încărcături fantomă semnificative.

Cum poți identifica vampirii energetici?
Înainte de a ne arunca o privire asupra celor mai obișnuiți vampiri energetici din casă, vrem să subliniem că fiecare dispozitiv este diferit.

Câtă putere poate folosi o anumită clasă de dispozitive în modul de așteptare nu numai că variază între modele, dar poate varia semnificativ în timp.
O parte din aceasta are de-a face cu o schimbare către componente mai eficiente din punct de vedere energetic și o parte din aceasta are de-a face cu efectele pe termen lung ale companiilor care aderă la liniile directoare subliniate de programe precum Energy Star și One Watt Initiative.

Având în vedere acest lucru, un cuptor cu microunde sau o imprimantă multifuncțională pe care ați cumpărat-o acum mai bine de un deceniu ar putea avea o încărcare fantomă destul de mare, dar una nouă cumpărată în ultimul an de la aceeași companie ar putea avea doar o încărcătură fantomă de watt sau mai puțin.
Vampiri energetici obișnuiți în jurul casei dvs.
Dacă sunteți în căutarea de vampiri energetici în jurul casei dvs., nu veți face prea multă ucidere serioasă de facturi, îngrijorându-vă pentru micii prăjiți, cum ar fi încărcătoarele pentru telefoane mobile și becurile inteligente (ambele folosesc atât de puțin inactiv). puterea este greu de măsurat).

Așa că, pentru a vă ajuta în vânătoarea voastră, am adunat o listă de vampiri energetici clasați, aproximativ, în ordinea puterii pe care o consumă în modul de așteptare.

Amintiți-vă, cu cât dispozitivul dvs. este mai nou, cu atât este mai probabil să fie optimizat pentru un consum redus de energie și, cu cât dispozitivul este mai vechi, cu atât este mai probabil să aibă un consum de energie în așteptare mai mare decât necesar. Cu excepția cazului în care tocmai ți s-a întâmplat să cumperi toate dispozitivele și aparatele în acest an, atunci există șanse mari să existe mai mult decât câțiva vampiri energetici ascunși în casa ta.

Cutii prin cablu și prin satelit
La începutul anilor 2010, existau numeroase articole de știri despre cât de multă energie foloseau decodificatoarele prin cablu și satelit și, din motive întemeiate, foloseau o tonă.

Ei încă folosesc o bucată de energie, dar, din fericire, consumul lor de energie s-a îmbunătățit de-a lungul anilor. Totuși, în ciuda îmbunătățirilor la fel de mari ca o reducere cu 50% a consumului de energie pentru set-top box-uri de tip DVR, acestea continuă să utilizeze o cantitate suficientă de energie. Nu este neobișnuit ca casetele DVR să folosească 25W sau mai mult și chiar și simplele cutii de cablu tradiționale să folosească 15W.

La 12 cenți pe kWh, fiecare dintre acele cutii de 25 W din casa ta te costă ~ 26 USD pe an doar stând acolo.

Televizoare
La fel ca televizoarele de cablu, televizoarele au fost din istorie pe lista vampirilor energetici și, datorită apariției televizoarelor inteligente cu funcții avansate, rămân acolo.

Unele dintre cele mai noi televizoare au consum optimizat de putere inactiv și consum în jur de un singur watt, dar marea majoritate a televizoarelor de pe piață nu sunt atât de ușoare cu consumul de energie. Fără a măsura, este sigur să presupunem că televizorul dvs. folosește probabil 10-20W în timp ce este inactiv (toate televizoarele din casa mea au folosit 14-18W).

Console de jocuri video Consolele de jocuri video
de vechime nu sunt vinovate aici, deoarece tind să nu aibă nicio încărcare fantomă, fie una aproape inexistentă.

Consolele de jocuri video mai noi, totuși, sunt vampiri ascunși de energie. Știi toate acele caracteristici interesante pe care le are noua ta consolă, cum ar fi pornirea instantanee și capacitatea de a descărca și instala un joc video imediat după ce îl cumperi online folosind computerul sau telefonul? Asta costă 10-15 wați de putere de așteptare.

Dacă căutați în setările consolei dvs., veți găsi opțiuni pentru a dezactiva aceste funcții și a intra într-un mod adevărat de așteptare cu consum redus, care ar trebui să scadă consumul de așteptare la un watt sau mai puțin.

Difuzoare, receptoare și sisteme de sunet
Indiferent dacă vorbim de un stereo autonom cu un receptor, o bară de sunet sau un set de difuzoare pe care le-ați conectat pentru a le asocia cu un adaptor Chromecast Audio sau Sonos, veți găsi un gamă largă de sarcini de putere vampir.

Ceva la fel de mic ca un Google Nest Mini pe care l-ați conectat la sistemul audio din întreaga casă folosește doar 2W de putere de așteptare. Dar difuzoarele mai mari, cum ar fi o pereche de difuzoare turn cu suport Bluetooth încorporat sau un receptor stereo adecvat, probabil utilizează mai mult ca 15 W de putere atunci când sunt inactiv.

Același lucru este valabil și pentru barele de sunet. Puterea in standby de 7-10 W este destul de normală, modelele mai vechi care folosesc adesea mai mult.

Computere
desktop Puterea în standby a computerului desktop poate fi pe toată harta în funcție de modul în care ați configurat computerul. Dacă lăsați computerul pornit, dar doar monitoarele intră în stare de repaus, atunci puterea „inactiv” a computerului este orice consumă atunci când este pornit, dar nu sub sarcină. Ar putea fi cu ușurință 100 W sau mai mult.

Pe de altă parte, modul de repaus, în care computerul nu este complet hibernat, dar se află într-o stare de putere mai mică, consumă mai mult oriunde, de la 3 la 10 W.

Modul de hibernare este echivalent din punct de vedere funcțional cu oprirea computerului, iar singurul consum de energie inactiv va fi o fracțiune trivială de watt utilizată de PSU atunci când computerul este oprit.

Laptop -uri
Dacă ați presupune că laptopul dvs. folosește mai puțină energie decât un desktop, ați fi corect, dar există totuși energie consumată în standby. Când este complet oprit, consumul de energie la inactiv este indiferent de puterea inactiv a cărămizii de alimentare plus tot ceea ce este necesar pentru a menține bateria, de obicei doar în jurul unui watt.

Modul de repaus va împinge încărcarea fantomă până la 2-5W. Dacă lăsați computerul să funcționeze într-o stare de pornire completă, dar cu ecranul pur și simplu oprindu-se atunci când aparatul nu este în uz, veți consuma indiferent de sarcina inactivă pentru acel laptop – oriunde, între 10 și 30 W.

Imprimante și periferice pentru computer
Nu putem părăsi subiectul computerelor (și birourilor de acasă prin proxy) fără a vorbi despre imprimante și periferice.

Puterea de așteptare a imprimantei poate varia foarte mult în funcție de dimensiunea și vechimea imprimantei. O nouă imprimantă mai mică, fără funcționalitate de rețea, ar putea consuma doar 3-5W, dar trecerea la o imprimantă de rețea de birou mică și modestă și 10-20W de putere inactivă nu este nerezonabil.

Adăugați o grămadă de alte articole de birou, cum ar fi un sistem de difuzoare 2.1, un monitor (sau trei), un telefon VoIP sau fără fir și așa mai departe, și veți obține cu ușurință încă 5-10 W sau mai mult de putere inactivă.

Aparate de bucătărie
Când vine vorba de aparate de bucătărie, consumul de energie în standby poate fi pe toată harta. Un cuptor cu microunde antic ar putea consuma 10-15 W de putere inactiv, deoarece a fost construit atunci când nimănui nu-i păsa de vampirii energetici, dar un cuptor cu microunde achiziționat în ultimii ani ar putea folosi doar 0,5 W.

Probabil că nu veți deconecta aragazul sau cuptorul cu microunde pentru a economisi câțiva dolari pe an în energie electrică. Cu toate acestea, cu siguranță ar trebui să deconectați orice altceva care are un afișaj sau orice fel de funcții inteligente mereu activate pe care nu le utilizați în mod activ. Iar dacă sunteți în căutarea unui cuptor cu microunde nou, luați în considerare că, la 12 cenți kWh, înlocuirea unuia vechi care folosește 10W de putere la inactiv cu unul nou care folosește 0,5W te-ar economisi aproximativ 10 USD pe an.

Încărcătoare de baterie
Ar fi ușor să presupunem că un încărcător de baterie nu face nimic atunci când nu încarcă o baterie, dar nu este întotdeauna cazul.

Încărcătoarele de bază pe care le folosim pentru a încărca mașinile de găurit fără fir, uneltele de curte precum suflantele de frunze fără fir și chiar și bateriile simple reîncărcabile de uz casnic pot consuma 3-5W chiar și atunci când bateria este scoasă din încărcător.

În cele din urmă, 5W aici sau 5W acolo nu par atât de mare lucru, dar când te gândești la cât de aproape fiecare cameră din casa ta are mai multe dispozitive care ard electricitate, fără a face nimic util pentru tine, într-adevăr se adună. Prin deconectarea dispozitivelor pe care nu le utilizați, puteți reduce cu ușurință 100 USD (sau mai mult!) de la factura de electricitate în fiecare an.

Leave a Reply