Care sunt cele mai populare locuri de muncă din România?

Cele mai căutate posturi – atât ca job-uri, cât și ca recenzii – pe platforma Undelucram.ro sunt cele din IT, retail, BPO, banking și din Resurse Umane, potrivit datelor Undelucram.ro, cea mai mare comunitate online de angajați din România.

Astfel, cele mai căutate poziții de pe platformă și salariile medii obținute sunt:

Dezvoltator software: 7.400 lei (IT)
Specialist retail: 2.400 lei (Retail)
Call Center / Specialist suport: 2.800 lei (BPO & Servicii)
Expert credit: 5.000 lei (Banking)
Specialist HR: 4.900 lei (Recrutare / Resurse Umane)
Specialisti HR pot afla mai multe detalii despre salarii folosind Salary Report, noul serviciu lansat de Undelucram.ro.

Acesta este un material prin care specialiștii HR pot accesa informațiile salariale din piață pentru anumite locuri de muncă. Acest document oferă informații despre 400.000 de salarii încasate de la utilizatorii Undelucram.ro în ultimele 12 luni și printr-un algoritm de Inteligență Artificială. Raportul conține metrici actualizate și precise precum salariile medii, salariile medii, quartilele și alte metrici extrase. „Când am lansat Undelucram.ro, am început cu ideea de a ajuta angajații să ia decizii cu privire la un anumit loc de muncă, oferind informații care de multe ori nu află la interviul de angajare. Astfel, făcând mai transparent modul în care operează companiile, am devenit un instrument foarte util și pentru angajatori, în special pentru experții în resurse umane. Raportul de salarii oferă date recente despre 400.000 de salarii,

40% dintre experții în HR cred că companiile pe care le reprezintă vor crește salariile cu 5-10% anul acesta

Aproximativ 40% dintre specialiștii în HR spun că companiile pe care le reprezintă intenționează să majoreze salariul angajaților până la sfârșitul anului cu aproximativ 5-10%. Aproximativ 32% au spus că angajatorii vor să majoreze salariile cu 10-15%, potrivit unui sondaj realizat de Undelucram.ro în luna aprilie a acestui an.

Aproximativ 15% dintre recrutori au spus că angajatorul ar crește salariul cu 5% în acest an. Există și angajați mai norocoși pentru care compania le va majora salariul cu 15-25% (aproximativ 5 la sută dintre angajatori), iar 3,5% dintre respondenți mizează pe o creștere de peste 25%.

Aproximativ 5% dintre specialiștii în HR au spus că compania pe care o reprezintă nu și-ar crește salariul în acest an.

819 de experți în recrutare în IT&C, servicii bancare și financiare, retail, BPO și servicii, transport și logistică, producție industrială, automobile, educație, farmacie, HoReCa, construcții și imobiliare și sănătate au răspuns la acest sondaj.

Beneficiile oferite cel mai adesea de companii

Cele mai comune beneficii sunt: ​​tichete de masă (58%), bonusuri de performanță (35%), lucru flexibil sau/și lucru la distanță (34%), programe de formare și acoperire a costurilor certificării profesionale (22%), abonament medical (11%) , diverse activități de wellbeing – masaj, psihoterapie, cursuri pentru diferite hobby-uri (11%), asigurare medicală (10%), abonament la resurse de bibliotecă online sau offline (8%), asigurare de transport (8%), câteva zile libere (6% ), prime de vacanță (5%), pensie privată (4%).

Leave a Reply